Tule mukaan talkoisiin!

Projekti arkistomateriaalin saamiseksi internetiin on valtava hanke ja sinäkin voit olla mukana viemässä asiaa eteenpäin monella tavalla.

Mikäli olisit kiinnostunut lähtemään mukaan ota yhteyttä!

Alkuperäiskuvaajaksi

Vapaaehtoisemme ovat kuvanneet mm. kirkonarkistojen ja tuomiokuntien alkuperäisaineistoa. Kuvauksia tehdään sekä maakunta-arkistoissa että seurakuntien tiloissa. Originaaliaineistoa pyritään kuvaamaan yhä enemmän sen selkeyden ja luettavuuden takia. Yhdistyksellä on useita kuvausasemia, jotka ovat siirrettävissä paikkakunnalta toiselle tarpeen mukaan. Lisätietoa saat osoitteesta info (at) sukuhistoria.fi ja seuraavasta linkistä: Alkuperäiskuvaus.

Skannaajaksi

Kuvien skannaamiseen ja tallentamiseen voit osallistua, kun käytössäsi on mikrofilmiskanneri. Mikrofilmiskanneria voit kysellä kirjastoista - tällä hetkellä tiedossamme ovat ainakin seuraavat kirjastot, joista näitä laitteita löytyy. Kysy onko kirjastossasi laitteistoa, jolla voit tallentaa mikrofilmiltä tai -kortilta kuvat esim. tietokoneen CD:lle, USB-muistitikulle tai ulkoiselle kovalevylle. SSHY:llä on viisi mikrofilmiskanneria, joiden lainausmahdollisuutta voit tiedustella osoitteella info (at) sukuhistoria.fi. Lisätietoa skannauksesta löytyy Digitointi-linkistä.

Hakemiston tekijäksi

Etsimme henkilöitä paikkakuntahakemistojen täydentämiseen. Mikäli tunnet hyvin jonkin paikkakunnan tai osaat lukea vanhaa käsialaa voit osallistua tähän toimintaan. Hakemistonteko-ohjeet löytyvät tästä.

Silloin tällöin saamme samaan aikaa parikin hakemistoa yhteen kirjaan. Keskustelufoorumin Hakemistot-osiossa jokainen voi listata puuttuvia hakemistoja sekä tehdä varauksia niiden täyttämiseen. Ne, jotka eivät halua nimeään julki, voivat tehdä varauksen infon kautta. Toivomme, että mahdollisimman moni hakemiston tekijä tekisi varauksen hakemistosta ennen sen tekemisen aloittamista.

Yhdistysihmiseksi

Kaipaamme ripeitä yhdistysihmisiä viemään yhdistyksen toimintaa eteenpäin, esim. esittelemään projektiamme mm. messuilla ja muissa tapahtumissa. Jos yhdistys tuntuu niin tutulta, että voit kertoa sen toiminnasta muille, ota yhteys infoon.

Ohjelmoijaksi

Projektimme tietoja viedään tietokantaan ja välineinä käytämme MySql-tietokantaa ja Php:tä. Kaikki em. taitoja omaavat ovat tervetulleita mukaan osallistumaan.