Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

Kohteesta SshyWiki
Loikkaa:valikkoon, hakuun
p
Rivi 9: Rivi 9:
 
= Digiarkisto =
 
= Digiarkisto =
  
Digiarkisto on SSHY:n ylläpitämä sähköinen arkisto, joka sisältää erilaista kirjallista aineistoa digitaalisessa muodossa.  Arkiston tarkoitus on palvella etupäässä sukututkijoita tarjoamalla tutkijoille helppo pääsy "alkuperäiseen tietolähteeseen".
+
Digiarkisto on SSHY:n ylläpitämä sähköinen arkisto, joka sisältää erilaista kirjallista aineistoa digitaalisessa muodossa.  Arkiston tarkoitus on palvella etupäässä sukututkijoita tarjoamalla tutkijoille helppo pääsy "alkuperäiseen tietolähteeseen".  Arkistossa on tällä hetkellä kirkonkirjoja (rippikirjoja, kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luetteloita, jne.). Jäsenille myös läänin- ja vuodintilejä.
  
Arkistossa on tällä hetkellä kirkollisia kirjoja (rippikirjoja, kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luetteloita, jne.), mutta jatkossa arkistoon on tarkoitus tallentaa tietoja muistakin lähteistä (läänintilit, perukirjat, tuomiokirjat jne.).
+
Digiarkiston Digi-Wikiin voi jokainen koota paikkakuntakohtaisesti tietoa avuksi muille tutkijoille.   
 
 
Digiarkistoon talletettava materiaali tuotetaan digitoimalla alkuperäisten kirjojen sivuja (tai aukeamia).  Digiarkiston tarpeisiin saadaan myös kohtuullisen hyvä tulos digitoimalla vastaava sivu valmiilta mikrofilmirullalta.  Tämä jälkimmäinen tapa on helpompi, koska tarvittavia laitteita löytyy useista kirjastoista, ja alkuperäisiin kirjoihin on vaikea päästä käsiksi.  Näitä kirjastojen laitteita käyttäen digitointityöhön voi osallistua kuka tahansa.  Olemme laatineet asiasta [[http://www.digiarkisto.org/sshy/sivut/digitointi/ohjeet/ohje_start.htm ohjeen]].
 
 
 
Digiarkiston kuva-aineistoon liittyyy tietoa, jonka avulla tutkija pystyy löytämään haluamansa kuvanNämä tiedot on järjestetty mm. paikkakunnan, ajan ja alkuperäisen lähteen mukaan.  Käyttöliittymä tutkijalle on www-selain ja lisäksi jäsenille [[tietokanta]].
 
  
  

Versio 6. maaliskuuta 2007 kello 16.21

Tervetuloa Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen[1] wikiin. Digi-Wikin sisällön rakentamiseen voi jokainen osallistua.

Pikaohje sivun muokkaamiseenDigiarkisto

Digiarkisto on SSHY:n ylläpitämä sähköinen arkisto, joka sisältää erilaista kirjallista aineistoa digitaalisessa muodossa. Arkiston tarkoitus on palvella etupäässä sukututkijoita tarjoamalla tutkijoille helppo pääsy "alkuperäiseen tietolähteeseen". Arkistossa on tällä hetkellä kirkonkirjoja (rippikirjoja, kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luetteloita, jne.). Jäsenille myös läänin- ja vuodintilejä.

Digiarkiston Digi-Wikiin voi jokainen koota paikkakuntakohtaisesti tietoa avuksi muille tutkijoille.


Yhteydenpitoon ja asioiden dokumentoitiin meillä on käytössä erinäisiä työkaluja.

Paikkakuntakohtaiset tiedot

Paikkakuntakohtaisia tietoja voit tutkia tai lisäillä täällä.

Matrikkelit

Lisää ja tutki matrikkelitietoja.

Linkki: Matrikkelit


Luettelonimiä läänintileihin

Läänintilit