FSHF


Föreningens stadgar (på finska) kan du läsa här (PDF) eller här (html).

Styrelsen hittar du här.

Här har vi skrivit en kort historik (på finska) över föreningen.

Medlemmar. Gröna linjen är medlemmar, röda betyder nya medlemmar per månad.

Broschyren om FSHF för t.ex. bibliotek, släktforskarföreningar och evenemang finns här (på svenska). Printa den dubbelsidigt och vik A4-pappret på mitten så att sidan med logon blir som omslag.

Genealogiska Samfundet i Finland har publicerat ett direktiv för dataskydd i oktober 2021 "Ansvarsfull hantering av personuppgifter i släktforskningen" (på finska). Den behandlar hur man tillämpar EU:s allmänna dataskyddsförordning i diverse släktforskningssammanhang.

Dataombudsmannen har accepterat praxisreglerna för släktforsningsbranchen (på finska). Till arbetsgruppen som skrev ut reglerna hörde representanter från Genealogiska Samfundet i Finland, Sukuseurojen Keskusliitto och Finlands Släkthistoriska Förening.

De nationella släktforskningsorganisationerna i vårt land, Genealogiska Samfundet i Finland och Finlands Släkthistoriska Förening rf, har avgett en gemensam resolution om ansvarsfullhet inom släktforskningen.

I december 2021 utlyste Finlands Släkthistoriska Föreningen tillsammans med tre andra nationella genealogiska organisationer den 11 april till den nationella genealogiska dagen. Utlysningen finns att läsa här.