- Arkistomateriaalin digiointi

Sivu päivitetty

Sshy:n kotisivulle

1. Digitoinnin etukäteisvalmistelut ja arkistomateriaalin valinta

Alkuun

Seuraava sivu

Ota yhteyttä info-osoitteeseemme ja tutustu tarkasti näihin ohjeisiin. Ohjeiden noudattaminen on tärkeää kuvien jatkokäsittelyä ja julkaisemista varten.

Valitse aineisto. Tarkista  sivustoltamme jo digitoidut aineistot. Ennen aineiston varausta on hyvä tiedustella jo onko se mahdollisesti jo varattu ottamalla yhteyttä info (at) sukuhistoria.fi tai keskustelupalstan Digitointi-ketjun kautta. Tee oma varauksesi Digiarkistoon tällä lomakkeella.

Selvitä tarvitsemiesi mikrofilmien/korttien numerot ja niiden saatavuus. Tee tarvittaessa kaukolainapyyntö. Kirkonarkistojen mikrokortteja voi tilata mm. Mikkelin maakunta-arkistosta. Yli 100-vuotiaita mikrokortteja voi tiedustella seurakuntien kirkkoherranvirastoista.

Tutustu kirjaston laitteisiin ja ohjelmiin. Varmista myös mihin muistivälineeseen voit kuvat tallentaa. Tarvittaessa voit kysyä opastusta kirjastosta tai infon kautta kokeneemmilta digitoijilta alkuun pääsemiseksi.

Varaa aika kirjaston työasemalta saatuasi varaamasi mikrofilmirullat/kortit. Mukaan tarvitset jonkun muistivälineen tiedon tallentamiseen ja siirtämiseen. Muistivälineiksi käyvät CD-levyt (CD-RW tai CD-R), muistitikut ja ulkoiset kovalevyt. CD-levyjen polttamisesta on yleensä saatavissa ohjeet työasemilla. Muistitikun tallennuskapasiteetti kannattaa olla mielellään yli 4 GB.

Mikrofilmirulla

 

 

Copyright © SSHY 2004-2014