Lottoa

Täällä voit jutella kaikesta maan ja taivaan välillä. Muistathan kuitenkin asiallisen käytöksen!
mkukkola
Viestit: 36
Liittynyt: 21.08.2006 12:42
Paikkakunta: Siuntio

Lottoa

Viesti Kirjoittaja mkukkola » 24.06.2008 08:33

8) Ajattelin asiaa illalla, että voi kun SSHY:llä olisi voittajan unohtamat 714 000 € tilillään, niin mitä kaikkea sillä saisikaan hyvää sukututkimukseen. Ainakin pari kokopäiväistä saisi työllistettyä 10 vuodeksi sekä nykytekniikkaa yltäkylläisyyteen asti eri puolelle Suomea. Vaan eipä ole tuota onnea suotu SSHY:lle :(
Markku Kukkola
sukututkija/perustajajäsen

mkukkola
Viestit: 36
Liittynyt: 21.08.2006 12:42
Paikkakunta: Siuntio

Re: Lottoa

Viesti Kirjoittaja mkukkola » 24.06.2008 09:19

:o Ja tästähän se ajatus lähti :? Miten se saataisin SSHY:lle ? SSHY:n 2500 -päinen jäsenistö Lottoaisi yhden ruudukon (70 senttiä/ruutu) ja laittaisi siihen SSHY:n tilinumeron :) ja kas kummaa pienistä puroista tulisi Iso Joki :D Vai mitä ? :wink:

- Ei lienee kiellettyä Lotota yhdistysten puolesta - ja saammehan me ottaa vastaan lahjoituksiakin... Vaikka meillä on tällähetkellä skannereita ja tekijöitä (= talkoolaisia) sekä uusi palvelinkin, niin tulevaisuudessa meidän on kasvettava kokoajan, koska ikäännymme ja väsymme - tarvitsemme jatkuvia talkooryhmiä ja avustajia toiminnan ylläpitämiseksi - rahoitus on siinä tärkeässä asemassa, että kulut eivät jää talkoolaisille maksettavaksi tulevaisuudessakaan.

Suomi on pullollaan säätiöitä, jotka jakaa stipendejä, avustuksia, mutta sukututkimus jää aina ilman tukijoita, vaikka ryhmät kasvaa ja asiaa hehkutetaan aina television kanavillakin asti. Kirjastot ei yksistään ole vaikuttamisen kannalta helpoin tapa sen enemmän kuin valtuutetutkaan - kunnilla on rahareikiä siellä ja täällä taitavat olla aika kuralla rahoituksen suhteen kunta jos toinen. Siis uskotaan omaan voimaamme - Lototaan meille rahaa.... :lol: :lol: :lol:
Markku Kukkola
sukututkija/perustajajäsen

Erkki Kiuru
Viestit: 3
Liittynyt: 02.06.2008 16:50

Re: Lottoa

Viesti Kirjoittaja Erkki Kiuru » 21.07.2008 11:05

Tuota noin.... leikkiähän tuo ehdotus tietenkin oli, mutta jospa asiaa miettisi vakavaltakin pohjalta:

Muistaakseni lotossa jaetaan voittoina takaisin pelaajille n. 50% pelisummasta, joten pelisummahan kannattaisi ennemmin laittaa suoraan SSHY:n tilille!

Vakavasti ajatellen... pelisummat tuntuvat pikkusummilta, kun niita annetaan Veikkaus Oy:lle viikoittain, mutta vuodessa summa saattaa olla aika suuri. Samoin SSHY:n jäsenmaksu on aika vaatimaton, monella lienee viikottainen lottosummakin suurempi:-) Mutta jos jäsenmaksu nousee kovin suureksi, niin maksamattahan se helposti jää... vaikka koko summalle saa varmasti vastinetta!

Jäsenmaksut ja toiminnan vaatima budjetti ovat jokaisen yhdistyksen päänvaiva. Samoin SSS joutuu jatkuvasti miettimään oman toimintansa budjetointia. HisKin maksullisuus on ainakin toistaiseksi poissuljettu, mutta miten jatkossa? Samoin SSHY:n digitoidun materiaalin ilmainen käyttöoikeus on nyt päivänselvää, mutta miten jatkossa? Tottakai toivon, että tällaista mahdollisuutta ei tarvitsisi edes pohtia.

Ruotsissa osa verkkomateriaalista on maksullista. Vaikka maksu olisi pienikin, niin tuhansilta käyttäjiltä ja käyttökerroilta summa saattaa tuottaa palvelun tarjoajalle mahdollisuuden ylläpitää ja lisätä hyvää arkistomateriaalia.

Sademaanantain terveisin Erkki

Vastaa Viestiin