Myheritage etnisyystesti kokemuksia

Täällä voit jutella kaikesta maan ja taivaan välillä. Muistathan kuitenkin asiallisen käytöksen!
TarjaP93
Viestit: 33
Liittynyt: 23.03.2019 12:59

Myheritage etnisyystesti kokemuksia

Viesti Kirjoittaja TarjaP93 » 18.02.2020 21:41

Erityisesti kiinnostaa onko testin tekemisestä seurannut mitään ikävää mainospostia tai pommituksia päivittää tili maksulliseen versioon.
Onko mielipiteesi dnatesteistä muuttunut miten esim. vuosi testin tekemisen jälkeen.

moi
Viestit: 38
Liittynyt: 24.03.2020 11:16

Re: Myheritage etnisyystesti kokemuksia

Viesti Kirjoittaja moi » 30.04.2020 22:01

Juu. Pommitusta tulee sähköpostiin ja aluksi myös puhelimella; ei kannata vastata niin vähitellen loppuu. Toisaalta tuo maksullinenkin on ihan kätevä, sieltä saa useita linkkejä toisiin sukupuihin. Tiedot eivät ole aina oikeita, mutta hyvä opas oikeiden tietojen tarkistukseen. Halvimman kun ottaa niin heti kun tulee joku kiinnostava linkki niin pyydetään päivittämään kalliimpaan. Ei muuta kun kopioimaan annetut tiedot ja etsimään itse! Ei kannata muuten heti ostaa kun on aloittanut ohjelman käytön. Jos hermo pitää katsella mainontaa niin jo parin kuukauden käytön jälkeen hinta tipahtaa jopa 40 prosenttia. Datan 14 päivän ilmaiskokeilukin toimi ja kun en ostanut niin tarjosivat toiset 2 viikkoa ilmaiseksi. En ostanut kuitenkaan, palvelee paremmin amerikkalaisia juuriensa etsijöitä. Mutta kannattaa kokeilla.
Etnisyyshommasta en niin tiedä, suomalaiseksi ja skandinaaviksi väittää ja niin kai se on, Kiikasta, Sauvosta ja Hartolasta ollaan, vasta 9. isälinjalta on (ehkä) syntynyt Ruotsissa...
Tuo DNA-homma on kyllä hämmästyttävä; ne muutamat sukulaiset jotka testin ovat tehneet paukahtavat kyllä hyvin esille. Jopa viiden kuuden sukupolven takaa heitä löytyy. Tarkentuu varmaan kun ehdin tutkia kaikki (heh heh!) linjat vanhimmasta nuorimpaan. Muuten tarjoaa ihan uppo_outoa väkeä, vaan heilläkin on taas toisiinsa kytköksiä, joten jotain perää systeemissä on. Samoin vaimon puolelta on löytynyt varsin yllättäviä kytköksiä.

Olen kyllä kohtuullisen tyytyväinen palveluun vaikka varmaan olenkin jo hyvin linkitetty jossain Mossadin rekistereissä. Vaan kaipa sinne muutenkin nykypäivänä joutuu! :roll: . En kadu.

tire
Viestit: 14
Liittynyt: 13.12.2019 18:04

Re: Myheritage etnisyystesti kokemuksia

Viesti Kirjoittaja tire » 19.07.2020 18:08

Myheritagen etnisyystesti lienee suosituin kaikista. Myheritage sponsoroi testejä tubettajille ja etnisyystulokset paljastetaan hauskalla animaatiolla. Tubettajien videoiden katselu on hauskaa viihdettä. Ruotsalaiset ovat yleensä yllättyneitä kuinka paljon heistä löytyy suomalaista DNA:ta.

Minulle on nyt pari kertaa soittaneet MyHeritageesta (numero 0800 102172). Puhuvat aina englantia ja kauppaavat jotain lisäominaisuutta tilaukseen. Itse ostin data-jäsenyyden vuodeksi (115 € 50 prosentin alennuksen jälkeen), niin nyt olisi saanut vaikka mitä automaattisia toimintoja ja lisäosia. Kannattaa lopettaa puhelu nopeasti.

Kopsasin Geni.comista sukupuuta Myheritageen, mutta yllättäen pian tuli liian iso sukupuu. Jotta sukupuun voi liittää enemmän kuin 250 jäsentä, täytyy ostaa MyHeritage Premium tilaus, joka mahdollistaa 2500 ihmisen sukupuun. Premium maksaa 149 € / vuosi (ensimmäinen vuosi 99 €). Rajoittamaton sukupuu vaatii PremiumPlus-tilauksen, joka maksaa 229 € / vuosi (ensimmäinen vuoksi 159 €).

Ostin data-jäsenyyden, koska todella moni on rakentanut sukupuunsa MyHeritageen ja sielä löytyy tietoja mitä ei helposti muualta löydä. Profiileissa ei ole linkkejä lähteisiin ja harmittavan monet tiedot ovat virheellisiä. Tietoja voi pitää vain vihjeinä. Väärät tiedot kopioituvat usein eteenpäin. Geni.com on mielestäni paljon parempi paikka rakentaa sukupuuta. Hieman pelottaa tosin se, että MyHeritage on ostanut Geni.comin.

MyHeritage ilmoittaa minulle DNA-osumien määräksi 48 tuhatta kappaletta, joista 26 tuhatta on Suomesta. Vähäisin suomalaisen osuman arvio on "3. serkku - kaukainen serkku"

Koodi: Valitse kaikki

0,1% (8,0‎ cM Jaettu DNA)
1 (Jaetut segmentit)
8‎ cM (Suurin segmentti)

tire
Viestit: 14
Liittynyt: 13.12.2019 18:04

Re: Myheritage etnisyystesti kokemuksia

Viesti Kirjoittaja tire » 25.11.2020 17:19

Hieman alkanut ärsyttää, kun soittavat ja kauppaavat lisäpalveluja. Onneksi soittavat yleensä samasta numerosta, jonka voi laittaa ylös.

Ovat kaupanneet pitkään autosomaali-DNA testi 49 eurolla. Nyt tuli Geni.comin käyttäjille kaikkien aikojen tarjous. Säästäisi uhden euron!

"Nauti MyHeritage DNA ‑paketin KAIKKIEN AIKOJEN halvimmasta hinnasta – vain 48€! Alennus on 40%"

Samaan aikaan MyHeritagen sivuilla kaikkien aikojen hinta on matalampi.
"Hanki MyHeritage DNA KAIKKIEN AIKOJEN halvimpaan hintaan - Vain 45 €"

Nokkonen
Viestit: 3
Liittynyt: 22.05.2016 12:55

Re: Myheritage etnisyystesti kokemuksia

Viesti Kirjoittaja Nokkonen » 08.12.2020 12:36

DNA kannattaa testata Familytree DNA:lla, jonka datan voi sitten ladata esim. MyHeritageen, jos puuta rakentaa sinne. Saa rusinat molemmista pullista.

Olen hieman DNA-addikti, ja olen teettänyt testit useammalla palveluntarjoajalla, ja kokemukseni mukaan tuo FTDNA on suomalaiselle paras, koska sieltä löytyy eniten suomalaisia osumia. Saman näytteen voi myös kätevästi upgreidata esim. Y- tai mtdna-testiksi, joilla saa suorat isä- ja äitilinjat. Black Fridaysta alkaen heillä on myös hyviä alennuksia, samoin esim. Äitien- ja isänpäivän tienolla.

DNA-sukututkimusta enemmän harrastavat tai siitä kiinnostuneet voivat ladata raakadatan GedMatchiin, jonka perusversio on ilmainen. Ihan kätevä sekin. Terveystietoja voi puolestaan tutkia Promethease.comin avulla.

MyHeritagesta minulla on jo pitkään ollut premium-versio, joka haukkuu hintansa, kunhan ei normihintaa maksa :) Kannattaa tosiaan odotella ja vaatia useamman kymmenen prossan alennusta. Tietokannasta löytyy hyvin esim. Digitoituja suomalaisia rippikirjoja, jotka ovat hyödyllisiä, kunhan oppii etsimisen kommervenkit. Oikein hyvä apuväline Hiskin, SSHY:n kuvatietokannan ym. rinnalla.

MyHeritagen Smart Matcheja ei toisaalta kannata koskaan kopioida omaan puuhun. Jos kuitenkin kopioi, kannattaa tiedot heti tarkistaa oikeista lähteistä. Tämän opin karvaasti itse, kun aloittelijana luotin niihin kritiikittä, ja jouduin sitten aloittamaan puun kasaamisen käytännössä alusta.

Mitä etnisyysanalyysiin tulee, ne ovat lähinnä hauskaa viihdettä :) Toki niistäkin voi löytyä mielenkiintoisia vihjeitä jne.

Vastaa Viestiin