Sivu 1/1

Emanuel Emanuelsson Huumolan kylässä

Lähetetty: 01.01.2020 21:24
Kirjoittaja Eroica
Tervehdys

Kuolemajärven Huumolan kylään muonatorppariksi on (oheisen rippikirjasivun kirjauksen mukaan) vuonna 1870 muuttanut Pielisjärveltä Emanuel Emanuelsson Sarja (s. 2.2.1839). Hän on Huumolassa asuessaan mennyt vihille 8.1.1871 ja perheeseen on syntynyt 8 lasta.

https://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/ ... 23&pnum=57

Taitaisiko joku kertoa missä Emanuel on syntynyt ja keitä ovat hänen vanhempansa. Pielisjärven syntyneiden luettelosta en ole onnistunut häntä löytämään.

Menestyksellistä Uuutta Vuosikymmentä t: Eroica

Re: Emanuel Emanuelsson Huumolan kylässä

Lähetetty: 02.01.2020 14:15
Kirjoittaja masaE
Tulopaikkakunta ja myöskin meno- lienee kuitenkin Pidisjärvi (ei Pielis-) eli Nivala, jossa erilaisia Sarjoja löytyy runsaasti. En tosin tämän nimistä Emanulia saanut vielä silmiini. :)

Re: Emanuel Emanuelsson Huumolan kylässä

Lähetetty: 02.01.2020 21:18
Kirjoittaja Eroica
Kiitos masaE. Liitelinkkinä olleen Rippikirjasivuaukeaman oikeassa reunassa olevaa tekstiä tarkemmin tutkiessani alkoi kyllä vaikuttamaan siltä, että kyseessä olisikin "Pidisjärvi". Koska Pielisjärvi sijaitsee kohtuullisen matkan päässä Huumolan kylästä verrattuna Pohjanmaahan, ei tullut mieleenikään se suunta. Sitäpaitsi ei sekään, että kyseessä olisi Nivala.
Nivalasta löytyikin paljon erilaisia Sarjoja, mutta en minäkään onnistunut löytämään sieltä Emanuel Emanuelssonia. Toivottavasti jostain / joltain löytyisi lisävinkkejä "projektiini".

jään kyllä odottelemaan: Eroica