Maksullinen sukututkimus

Tänne voit lähettää sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä, henkilöhakuja, linkkivinkkejä ja muuta sellaista.
rrm
Viestit: 4
Liittynyt: 27.04.2018 17:09

Maksullinen sukututkimus

Viesti Kirjoittaja rrm » 25.12.2019 18:13

Hei!
Törmäsin saksalaisella sukututkimussähköposti listalla ammattilaiseen, joka tarjosi palveluitaan tiettyä maksua vastaan. Onko kellään tälläisistä kokemusta ja jos on millaisia, ovatko luotettavia, vai rahastajia...

Avatar
Ilpo
Viestit: 157
Liittynyt: 23.09.2006 20:29
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Maksullinen sukututkimus

Viesti Kirjoittaja Ilpo » 02.02.2020 23:33

Jos itsellä on summittainen tieto, mitä sukututkimus on, niin voi itse arvioida kunkin tarjokkaan palveluksia. Sukututkimus on vielä sellainen laji, että ei voi etukäteen tietää, miten helppoa tai vaikeaa tietojen etsintä on. Ja siis sukupuun teko. Olen nähnyt yhden virallisen sukututkimustoimiston tekemän sukuselvityksen. Sielläkin oli pieniä virheitä. Ne oli helppo löytää nykyisistä digitoiduista arkistotiedoista. Se sukututkimus oli kuitenkin tehty ajalla, jolloin Internetissä ei ollut saatavilla digitoituja kirkonkirjoja.

Vielä sekin juttu, että omaa sukua tutkii vaikka ilta- ja yökaudet työtunteja laskemtatta. Mutta jos tekee toiselle ihmiselle, jonka suku ei liity millään tavalla itseensä, niin jo tekee mieli ottaa etsintätyöstä rahallista korvausta. :)

Essimi
Viestit: 343
Liittynyt: 21.03.2007 21:58
Paikkakunta: Lhj

Re: Maksullinen sukututkimus

Viesti Kirjoittaja Essimi » 05.02.2020 19:22

Aikoinaan Suomen Sukututkimusseuran sivuilla oli lista sukututkijoista, joilta saattoi maksua vastaan tilata sukuselvityksiä. Saattaahan noita olla siellä edelleenkin, en ole seurannut. Mitään tuntumaa ei ole ulkomaisista vastaavista. Toisaalta kansainvälisenkin sukututkimuksen tekeminen omin päin on huomattavasti helpompaa, kun aineistoja on digitoituina valtavat määrät, ja on näitä erilaisia verkostoja, joista saa apua ihan vaan kysymällä.

Avatar
Ilpo
Viestit: 157
Liittynyt: 23.09.2006 20:29
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Maksullinen sukututkimus

Viesti Kirjoittaja Ilpo » 23.02.2020 03:01

Tuli mieleen vielä kaksi kokemusta Karjalan Tasavallan Kansallisarkistosta (Petroskoi). Lähetin noin vuonna 2000 sähköpostilla kyselyn (englanniksi) yhdestä suvusta, että löytyykö tietoja. En enää muista, kuinka tarkasti siinä sanoin, että tämä on vasta utelu, ei tilaus. Mitään ei kuulunut. Noin vuoden kuluttua tuli ilmoitus, että tutkimus on valmis ja maksaa 500 markkaa (muistaakseni). En maksanut sitä heti kun olin sitä mieltä, että en ole tilannut. Sieltä tuli vähän vaativampi kehoitus maksaa. Päätin sitten maksaa laskun. Nordeassa sanottiin, että sellaista tilinumeroa ei ole. Siinä sitten pähkäiltiin, mitä tehdä. Lopulta pankki löysi jokun tahon, jonne maksun voisi maksaa. En tiedä, menikö raha oikealle kohteelle. Jälkeenpäin ei ole mitään kuulunut. Tutkimustuloksena tuli Petroskoista useampi sivu venäjän kielellä ja leimalla varustettuna. Ei huono juttu. Mutta se hinta oli lähes Suomen maakunta-arkistojen tasoa.

Toisen kerran pyysin tätä samaa arkistoa tutkimaan llisää asioita yhdestä sukuhaarasta. Tämä tilaus tehtiin koordinoidusti useamman ihmisen tilaukset yhdessä nipussa. Se maksoi 70 €. Sinänsä ok hinta.

Nyt kannattaa tilata niitä tutkimuksia Petroskoista tuon yhteisen tilauksen kautta. Paljon helpompaa. Ja on mahdollista keskustella jopa arkiston kanssa suomeksi tutkimuksen yksityiskohdista. Siellä on joku, joka osaa suomen kieltä.

Vastaa Viestiin