Puuttuvat henkilöt testamentista

Tänne voit lähettää sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä, henkilöhakuja, linkkivinkkejä ja muuta sellaista.
TarjaP93
Viestit: 32
Liittynyt: 23.03.2019 12:59

Puuttuvat henkilöt testamentista

Viesti Kirjoittaja TarjaP93 » 31.08.2019 17:25

Hei en ole varma tuleeko tämä oikeaan paikkaan.

Sain vasta isältäni hänelle lähetetyn testamentin koskien mummini enoa. Tässä testamentissa oli lueteltu lopussa toissijaisia perillisiä, listassa mainittiin mummini tädeistä ja enoista vain kolme. En ole nähnyt testamentteja aiemmin joten pohdin mahtaako osan sisarusten puuttuminen tarkoittaa että he olisivat kuolleet lapsettomina ennen vainajaa sillä heitä ei ole kirjattu luetteloon ja näistä kolmesta mainitusta on kirjattu lapset ja lapsenlapset. Tällä tiedolla saisin vähän suuntaa antavaa arviota milloin isomummini sisarukset ovat arviolta kuolleet

Marinka
Viestit: 113
Liittynyt: 22.10.2017 15:00

Re: Puuttuvat henkilöt testamentista

Viesti Kirjoittaja Marinka » 01.09.2019 20:13

Hei!
Tietääkseni testamenttiin laitetaan vain niiden henkilöiden nimet, joita testamentilla halutaan muistaa. Nimen puuttuminen ei kerro mielestäni mitään onko henkilö jonka nimeä ei näy ollut elossa vai kuollut kun testamenttia on tehty.

Perunkirjoituksessa pitäisi näkyä kaikki mahdolliset perilliset myös ne joita ei testamentissa ole mainittu. Jos sinulla on vain testamentti, mutta ei perunkirjoitusta virkatodistuksineen en menisi tekemään mitään johtopäätöksiä siitä ovatko muut sisarukset kuolleet ilman perillisiä tai milloin he ovat kuolleet. Virkatodistukset koskevat 1900- luvulla tehtyjä perunkirjoituksia. Vanhemmissa perunkirjoituksessa harvemmin on virallisia sukuselvityksiä. Yleensä on luotettu lähimmäisten kertomaan ja ne uskottu miehet jotka perunkirjoituksia ovat tehneet olivat paikkakuntalaisia ja tunsivat yleensä vainajan perheineen hyvin. Mutta perunkirjoitus onkin eri juttu kuin pelkkä testamentti.
Marinka

Vastaa Viestiin