Vihjeitä Erkki Juhonpojasta kaivataan

Tänne voit lähettää sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä, henkilöhakuja, linkkivinkkejä ja muuta sellaista.
eskopekka
Viestit: 134
Liittynyt: 02.01.2012 20:41

Vihjeitä Erkki Juhonpojasta kaivataan

Viesti Kirjoittaja eskopekka » 26.03.2012 00:40

Apua kaivataan Erkki Juhonpojan sukujuurien löytämiseen. Erkki tuli avioliiton kautta Hauhon Kokkilan Köykän rustholliin vävyksi naidessaan talon tyttären Beatan v. 1.11.1713. Myöhemmin Köykkä jaettiin Iso-ja Vähä-Köykkään ja Erkistä tuli Vähä-Köykän rusthollari.
Vihkimerkinnän mukaan Erkki oli Kokkilan naapurikylästä Jundulasta. Kylästä ei kuitenkaan löydy sopivaa Erkkiä. Häntä ei ole myöskään mainittu Hauhon kastetuissa. Rippikirjoistakaan ei löydy (Köykkää lukuunottamatta) sopivaa Erkkiä, ei ainakaan toistaiseksi.
Erkki kuoli Hiskin mukaan 54 vuotiaana v.1758 eli tästä laskettu syntymäaika ajoituisi vuoteen n. 1704. Yhdessä rippikirjassa hänen syntymäajakseen on kuitenkin merkitty v. 1702.
Erkki toimi myös kuudennusmiehenä, ajankohta ei tiedossa.
Vaimo Beata syntyi 7.1.1713 ja kuoli 12.12. 1802.
Oletettavasti Erkki on tullut pitäjään jostakin muualta. Jos vihkimerkintä pitää paikkansa,voidaan olettaa, että Erkki ollut ehkä "kyläilemässä" Jundulassa tai tutustumassa tulevaan vaimoonsa, yms. Tuohon aikaanhan avioliitot olivat pitkälti "järjestettyjä". Apuna käytettiin puhemiestä. Todennäköistä on, ettei Kokkilan rusthollin tytärtä, joka oli vielä isännän esikoinen, naitettu ihan kelle tahansa.
Eikö kellään ole mitään vihjettä?. Missä on Jaska, missä on Maija ja muut :( ?
eskopekka