Neuvoa kaivataan rakuunarullien selaamiseen

Tänne voit lähettää sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä, henkilöhakuja, linkkivinkkejä ja muuta sellaista.
eskopekka
Viestit: 136
Liittynyt: 02.01.2012 20:41

Neuvoa kaivataan rakuunarullien selaamiseen

Viesti Kirjoittaja eskopekka » 13.02.2012 11:14

Hei! Onko kukaan tutkinut noita Uudenmaan ja Hämeen läänin rakuunaluetteloita v. 1720-22. Onko silmiin osunut Uudenmaan ratsuväkirykmentin eversti. Onko tietoa kuka hän oli. Noita rullia nimineen on satatolkulla.Olisiko mitään neuvoa, miten välttyisi selaamasta niitä kaikkia läpi, jotta ko. henkilö löytyisi. Etsin Sven Södeskogista tietoja. Oli rakuuna ja palveli kai tuossa Uudenmaa ja Hämeenlinnan läänin rakuunarykmentissä. Selasin rullia jonkun matkaa, aina neljänteen rullaan saakka. Kiinnitin erityistä huomiota oletettuihin paikkakuntiin, kyliin, taloihin ja tietenkin joka nimen tarkastaen. Tässä vaiheessa ei ainakaan mitään löytynyt.
Vihjeeksi: Joku SHHY:lainen voisi käydä tullat läpi ja lisätä kommenteihin, mitä mikäkin sisältää eli tehdä jotain hakua helpottavaa. Nuo rakuuna-ja yleensä sotilasrullat ovat omien havaintojen mukaan sellaisia, joista voisi selvitä muuten "kadonneen" henkilön arvoitus. Useimmassa rullassa on ensimmäisenä mainittu joissakin paikkakunta, sotilaan nimi, henkilötieto, ruotu ja sitten plvelusvuosien mukaan henkilölle annetut varusteet. Rullista selviää myös kaatuneet.
Neuvoista ja opastuksesta kiitollisena: eskopekka

suloinen
Viestit: 26
Liittynyt: 25.02.2011 19:21

Re: Neuvoa kaivataan rakuunarullien selaamiseen

Viesti Kirjoittaja suloinen » 14.03.2012 16:51

Rakuunaluetteloita ei ainakaan SSHY:n jäsenen tarvitse selata rullilta suoraan, kun ne löytyvät jäsenten kuvatietokannasta. Suku Forumin Tuusulan Frimodigit? -keskustelusta saa varsin mukavasti käytännön lisävinkkejä.

eskopekka
Viestit: 136
Liittynyt: 02.01.2012 20:41

Re: Neuvoa kaivataan rakuunarullien selaamiseen

Viesti Kirjoittaja eskopekka » 14.03.2012 17:17

Hei! Kiitos tiedosta. Sven Söderkog on löytynyt, mutta neuvosi auttaa vastaisuuden varalle. Olen kyllä SSHY:n jäsen. Kiitos vielä kerran ja hyvää kevättä! t. eskopekka.

Vastaa Viestiin