Sivu 1/1

Digitointikurssi

Lähetetty: 27.09.2006 23:49
Kirjoittaja jani
Olemme alkaneet suunnittelemaan seuraavaa digitointikurssia. Kurssejahan on viime vuosina pidettu kolme: Espoossa, Keravalla ja Kemissä. Nyt olisi haussa seuraava mahdollinen kurssipaikka.

Tarkoitus olisi siis saada muutaman ihmisen joukko opettelemaan digitointia paikkakunnilla, joilta löytyy tietokoneeseen liitetty mikrofilmiskanneri. Emme vielä tiedä kuinka pian seuraava kurssi järjestetään, emmekä voi luvata, että äänestyksen voittaneella paikkakunnalla kurssi pidetään. Äänestyksellä haluamme lähinnä kartoittaa sitä millä paikkakunnilla kiinnostusta digitointiin löytyy.

Alle voitte jättää toiveita, kysymyksiä ja kommentteja kursseista. Jos ette halua rekisteröityä (ilman rekisteröitymistä ei tähän foorumiin voi kirjoittaa), voitte kirjoittaa kommenttinne info-osoitteeseemme. Varsin mielellämme otamme vastaan tietoja skannereista, joita ei tältä listalta löydy.

Re: Digitointikurssi

Lähetetty: 26.01.2009 22:00
Kirjoittaja kosunenl
Digikurssi Tikkurilaan. Trev. Lauri Kosunen

Re: Digitointikurssi

Lähetetty: 27.01.2009 12:41
Kirjoittaja eijali
Tikkurilassa voisi varmaan järjestää kurssin, mutta siellä ei kannata digitoida, vaikka kone siellä onkin. Elleivät sitten ole vihdoin korjauttaneet sitä, mitä suuresti epäilen. Se kyllä toimii jotenkuten, mutta ei niin kuin sen kuuluisi. Olen yrittänyt jo muutaman vuoden ajan saada siellä aikaiseksi, että laitattaisivat sen toimimaan niin kuin pitäisi, mutta sen osaston vastaavan mielestä koneessa ei ole mitään vikaa. Ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista, ettei voi skannata 300dpi harmaasävyjpg ilman, että joka kuvan välissä säädöt sekoavat. Tosin nyt en ole käynyt siellä tarkistamassa asiaa vähään aikaan, mutta todennäköisesti Tiksissä ei mikään muutu, kun ei ole tähänkään asti mitään tapahtunut.
T.Eija

Re: Digitointikurssi

Lähetetty: 11.03.2009 09:20
Kirjoittaja think
Hei digittäjät!
Tarkoittaako ylläoleva äänestys sitä, että esimerkiksi Lahteen on 4 ihmistä toivonut skannaukurssia? Me Lahden skannaajat opetamme kyllä tarvittaessa uusia henkilöitä. Kuulumme Lahden sukututkijoihin ja työstämme Hämeen alueen paikkakuntia. Olen tehnyt lähinnä Lammia, Luopioista, Kärkölää, Asikkalaa ja Padasjokea. Meitä on ainakin 4-5 joista osa tekee hyvin harvoin, toiset harvoin ja minä säännöllisesti. Nyt (taas) harkitsen pitkää paussia tai lopettamista vähäksi aikaa.
Sitä ennen olisin yhden toiveen täyttänyt, eli Makelle jonka hymy ja kaino tapa anoa ovat minua viehättäneet. Mutta valitettavasti paikkakunta jota pyydät, ei kuulu valikoimiin Lahden kirjastossa. Harmi... Kyllä kaunis pyyntö on osa tämän touhun kiitosta, sillä emmehän me orjia ole. terveisin vierotusoireista kärsivä skannaaja :roll:

Re: Digitointikurssi

Lähetetty: 04.09.2009 16:27
Kirjoittaja ametsapuro
Eikö Tampereellla ole ollenkaan kurssia? Tai mahdollista edes?

Hämeenlinnan maakunta-arkistossa ei ole konetta, jossa voisi tallentaa kuvaksi rullalta. Eikä kauhean positiivisesti edes suhtauduttu kun kyselin.
No työn ohessa ei sitä paljoa ehtisi tehdä, mutta tiedän että tuntikin auttaisi taas eteenpäin.
-Anne

Re: Digitointikurssi

Lähetetty: 13.07.2020 23:17
Kirjoittaja tire
jani kirjoitti:
27.09.2006 23:49
Olemme alkaneet suunnittelemaan seuraavaa digitointikurssia. Kurssejahan on viime vuosina pidettu kolme: Espoossa, Keravalla ja Kemissä. Nyt olisi haussa seuraava mahdollinen kurssipaikka.
Nyt on kulunut noin 14 vuotta kyselyn luomisesta. Onko tällä pysyväksi merkityllä viesti ketjulla enää mitään virkaa?