Vastaa kyselyihin arkistolaitoksen digitointitoiminnasta

Digitoimisesta keskusteluun tarkoitettu foorumi.
istvank
Viestit: 30
Liittynyt: 06.02.2010 12:03

Vastaa kyselyihin arkistolaitoksen digitointitoiminnasta

Viesti Kirjoittaja istvank » 30.03.2012 18:22

Arkistolaitos on avannut kyselyt koskien viranomaisten asiakirjatietojen seulontatoimintaa sekä digitointitoimintaa. Kyselyt liittyvät arkistolaitoksen ja tutkijayhteisöjen välisen yhteistyön kehittämiseen.

Arkistolaitos haluaa yhteistyön kehittämisen nimissä selvittää, mitä mieltä tutkijat ovat ajankohtaisista seulontakysymyksistä (viranomaisten henkilöasiakirjat, henkilörekisterit, verkkojulkaisut) ja arkistolaitoksen seulontatoiminnalle asetetuista yleisistä tavoitteista. Tulisiko esimerkiksi rikosrekisteriin tai muihin vastaaviin viranomaisten ylläpitämiin henkilörekistereihin viedyt tiedot säilyttää pysyvästi tutkimusta varten?

Digitointitoimintaa liittyvällä kyselyllä kartoitetaan, mitä arkistolaitoksen Digitaaliarkistossa säilytettäviä digitoituja aineistoja on käytetty erilaisissa tutkimuksissa ja mitä aineistoja tulisi jatkossa digitoida ja asettaa tutkijoiden käyttöön. Samalla arkistolaitos tiedustelee, onko tutkijoilla kiinnostusta tuottaa talkoistamisperiaatteella erilaisia hakemistoja Digitaaliarkistossa oleviin laajoihin arkistoyksiköihin (kirkonkirjat, henkikirjat, tuomiokirjat)?

Arkistolaitos toivoo laajaa osallistumista molempiin kyselyihin. Käytä tilaisuutta hyväksesi ja vaikuta arkistolaitoksen toimintaan!


http://www.arkisto.fi/fi/news/741/61/Va ... iminnasta/

István Kecskeméti, Kansallisarkisto