FSHF och De Riksomfattande Släktforskardagarna

Diskussion om Finlands Släkthistoriska Förening och dess websidorna.
piilahti
Viestit: 301
Liittynyt: 03.11.2011 15:38

FSHF och De Riksomfattande Släktforskardagarna

Viesti Kirjoittaja piilahti » 04.03.2013 14:26

De Riksomfattande Släktforskardagarna hålls i Karleby stadshus på veckoslutet den 15, 16 och 17 mars. Som vanligt har FSHF där en avdelning (lör-sön den 16 och 17 mars) samt eget finskspråkigt program, som innehåller medlemsmötet där presenteras projektet om FSHF:s dombokdatabas, vägledningen till de originala kyrkoarkiven digitalisering och presentationen om de digitaliserade militära källorna i släktforskningen. Den noggrannare versionen om FSHF:s program är nedan.

Evenemanget ordnas av Genealogiska Samfundet i Finland och lokalföreningen Kokkolan Sukumyyrät. För mer information och datum för resten av programmet kan hittas i Genealogiska Samfundet i Finland http://www.genealogia.fi/kokkola2013se.html

Hjärtligt välkomna!

---
FSHF:s program:
Stadhuset (Salutorget), Karleby

Lördagen den 16 mars
11.00-12.30 Medlemsmöte (Mötesrummet Karleby)
Bland diskussionen presenteras det pågående projektet om FSHF:s dombokdatabas och verksamhetsledaren berättar föreringens senaste nyheterna och framtida planer

13.00-14.00 Vägledning till de originala kyrkoarkiven digitalisering (på finska, Mötesrummet Karleby)
Intresserar de originala källornas digitalisering dig? Vår erfarna digitaliserare Jussi Tolvi och Mikko Kylä-Vehka guidar dig genom ämnet och presenterar mm. digitaliseringen av det ursprungliga materialet i Satakunda. Du kan ocmkså bekanta dig med fotograferingsutrustningen på FSHF:s avdelning (i Yxpila salen). Evenemanget är öppet för alla.

14.30-15.30: De digitaliserade militära källorna i sältforskningen (på finska, Mötesrummet Karleby)
Kari-Matti Piilahti berättar om det digitaliserade militära materialet på internet fokuserande på den svenska tiden. Evenemanget är öppet för alla.