FAQ

Här har vi samlat ofta frågade frågor. Om du vill föreslå tillägg till sidan var vänlig och kontakta oss per e-post info (a) sukuhistoria.fi

Hur blir jag medlem i Finland Släkthistoriska Förening?

Du kan bli medlem genom att fylla i formuläret på vår hemsida. För att säkert få svar, var god och kontrollera att du skrev din e-postadress korrekt.

Medlemskapet är personligt och kan inte överlåtas t.ex. till en familjemedlem. Vid anslutningen betalas anslutningsavgiften (10 €) och den årliga medlemsavgiften (17 € för år 2015). Under de därpå följande åren endast medlemsavgiften. Släktföreningarna kan ansluta sig som understödmedlemmar (50 € / år). Lägga märke till att understödmedlemskapet inte innehåller koderna till medlemssidorna.

Vad behöver jag föreningens användarnamn till?

Du behöver användarnamnet och lösenordet när du forskar i material på våra medlemssidor.

Varför skulle jag bli medlem?

Som medlem i Finlands Släkthistoriska Förening är du med och skapar en ny typ av miljö för släktforskningen.

Genom att bli medlem kommer du att kunna njuta av medlemsförmånerna, såsom exempelvis de 100-125-år gamla kyrkoarkiven, digitaliserade länsräkenskaperna samt domböckerna och inte minst, de användarvänliga innehållsförteckningarna.

Medlemskapsblanketten finns här. Dessutom arrangerar vi t.ex.

Hur hittar jag material som fotograferats ur originalhandlingar?

Materialet digitaliserat från det originalhandlingar känner du igen från markeringen "AP" i kolumnen Källan pä församlingens startsida. Om samma material tidigare har skannats från mikrofilmer/-kort har det lämnats kvar vid sidan av materialet fotograferat ur originalhandlingar och du kan skilja dem åt efter film-/kortnumret.

Hur materialet på FSHFs hemsida kan publiceras?

Du kan använda fritt bilder på våra allmänna sidor. Var god och observera att medlemsidornas innehåll är endast för medlemmarna, och det är inte tillåtet att kopiera dess material för allmänt bruk (t.ex.. i den sociala median). Det bekvämaste sättet att hänvisa till medlemssidornas material är att länka till exempelbilden.

Även för publicering (t.ex. tidningar, böcker, DVD-skivor) användningen av medlemsidornas material är begränsad. Det är önskvärt att nämna källan då man använder vårt material (gäller även våra allmänna sidor). Om du vill ha mer information kontakta vår förening på info (at) sukuhistoria.fi.