- Arkistomateriaalin digiointi

Sivu päivitetty

Sshy:n kotisivulle

Ohjeita IrfanView-ohjelman lataamiseen ja asentamiseen

Edellinen sivu

Alkuun

IrfanView

Osoitteessa http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm eteesi avautuu alla oleva näkymä.

Irfanview Download

Valitse haluamasi lataussivusto (ohjeissa käytetty sivustoa "TUCOWS Worldwide Network - Download IrfanView").

Valitse käyttöjärjestelmäsi painamalla sen nappia (tässä käytetty XP).

Valitse latauspaikka (tässä käytetty PHNET).

Voit joko suorittaa tiedoston asennuksen suoraan (tässä käytetty), tai tallentaa tiedoston haluamaasi paikkaan kovalevylle, jos voit asentaa sen.

Saatat nähdä suojausvaroituksen, tässä tapauksessa paina Suorita.

Valitse, minne haluat ohjelman asennettavan (Destination folder) valitsemalla Browse ja etsimällä kansion, jonne haluat ohjelman asentaa. Voit myös käyttää ohjelman ehdottamaa kansiota. Voit antaa ohjelman luoda pikakuvakkeita työpöydälle tai hakemistoihin. Jos et näitä halua, poista merkki niiden edestä. Valintasi tehtyä valitse Seuraava.

Sinulle kerrotaan, mitä uutta ohjelman tässä versiossa on. Valitse Seuraava.

Voit valita mitkä kuvatyypit liitetään IrfanView-ohjelmaan. Tämä tarkoittaa sitä, että IV avaa kuvatiedostot tästä lähtien. Emme suosittele minkään kuvatyypin liittämistä IV-ohjelmaan! Älä siis valitse tässä ruudussa mitään, vaan valitse suoraan Seuraava.

Tarkista, että asennuskansio on se, minne ohjelman haluat asentaa. Voit vielä valita Edellinen ja muttaa valintoja. Kun olet tyytyväinen asennusvalintoihisi, valitse Seuraava, joka käynnistää ohjelman asennuksen.

Asennus on nyt valmis. Jollet halua käydä IrfanViewn kotisivuilla lukemassa heidän usein kysyttyjä kysymyksiään, poista valinta ylemmän ruudun edestä. Jollet halua käynnistää ohjelmaa, poista valinta myös alemman ruudun edestä. Paina Done.

Voit nyt siirtyä takaisin ohjeisiin, jossa kerrotaan, miten kuvat nimetään uudelleen.

Copyright © SSHY 2004-2005