Sivu 1/1

Henkikirjat/maakirjat Kangasniemi

Lähetetty: 01.01.2020 14:42
Kirjoittaja solhe
Jatkan vielä aiempaan aiheeseen: vanhin äiti-tytär-ketjun äiti on siis Raakel Avikainen, o.s. Marttinen, s. n. 1690 - k. 1759. Hänellä ainakin veljet Lars, Markus, Göran. Isän nimi Mauno Marttinen (Martin). Sain selville, että kotitorppa olisi ollut ainakin jossain vaiheessa Luusniemi 7 (ehkä avioiduttuaan)? Raakelin äidin tiedot puuttuvat - olisiko niitä mahdollisuus saada näistä muista kuin rippikirjoista/kastekirjoista (joiden tiedoissa vain isä)?

Re: Henkikirjat/maakirjat Kangasniemi

Lähetetty: 25.01.2020 12:33
Kirjoittaja Essimi
Oletko katsonut vihittyjen tietoja (syntyneitten / kuolleiten / vihittyjen luetteloissa on melko hyvin sopivien vuosien vihittyjä, jos siis Raakel syntynyt 1690)? Niissä näkyy joinain vuosina myös vihkiparin vanhempien nimet. Tuolla appspotin puolella ainakin on melko tarkat hakemistot tehty: https://digihakemisto.appspot.com/index ... an+arkisto
Tiedätkö ylipäätään mitään varmaa vuotta, vaikkapa jonkun lapsen syntymävuotta, että voisi vähän tarkentaa etsintää? Entä mikä oli Raakelin puolison nimi?

Re: Henkikirjat/maakirjat Kangasniemi

Lähetetty: 25.01.2020 21:22
Kirjoittaja solhe
Hei, kiitos vinkeistä. Valitettavasti tiedot Kangasniemellä kirjauksineen ovat jääneet puutteellisiksi juuri isonvihan ajoilta. Raakelin mies oli Anders Avikainen. Raakel ja hän saivat tytär Annan ja pojan, joka merkitty syntymämerkillä ainoastaan Son. Annankin syntymätiedot vaillinaiset kuten Raakelin äidinkin, joka jää mysteeriksi.

Re: Henkikirjat/maakirjat Kangasniemi

Lähetetty: 25.01.2020 22:15
Kirjoittaja Essimi
Löytyi Andersin ja Raakelin vihkitieto 26.12.1712 (kolmanneksi viimeinen pari vuoden 1712 puolella), mutta eipä siitä taida olla enempää apua, Anders on Johansson ja Rachel on Månsdotter, kuten jo tiesitkin: https://digihakemisto.appspot.com/edit? ... ay2=109718

Re: Henkikirjat/maakirjat Kangasniemi

Lähetetty: 26.01.2020 12:15
Kirjoittaja solhe
Aivan, Raakel oli Måns (Mauno) Marttisen tytär, ja Maunolla oli kaksi vaimoa. Arvelen, että hän oli ensimmäisen vaimon kanssa saatu. Kummallista, kun syntymämerkinnöissä isä korostuu, joissain seurakunnissa. Laukaa, josta olen kotoisin, on siitä ihana, että jopa vihkimerkintöihin on kauan merkitty sulhasen ja morsiamen vanhemmat! Suuri apu sukututkimuksessa.